Blogs

Kamperen op “De Groote Flierenberg”

By 23 maart 2021 No Comments

Kamperen op de “Groote Flierenberg”een SVR camping met allure.

Dat begint al bij de imposante oprijlaan met zijn eeuwenoude beukenbomen. Waarbij aan beide zijden al langgerekte kampeervelden liggen en je aan iedere kant de keuze hebt voor zowel de zonzijde als de schaduwkant. De noordzijde geeft uitzicht op een op afstand bestaande bosrand van loofbomen, met daarvoor weiden met paarden in een rijke kleurschakering en formaat.
De zuidzijde geeft vergezichten en ook hier zijn op enige afstand paardenweiden. Deze velden geven tevens de mogelijkheid -zo men dat verlangt- geheel afgezonderd van de overige kampeerders te staan. Daarnaast heeft de camping nog eens 4 extra terreinen in diverse maten waarvan een met vijver en in het midden daarvan een water fontein, als ook enkele knusse terreintjes voor tentkampeerders. Voor mensen die zich op de satelliet willen richten zijn er voldoende geschikte plaatsen.
Qua natuur is het er helemaal geweldig, voor vogels en zijn toehoorders een waar paradijs, je hoort er lijsters, merels, vinken, roodborst en winterkoninkje, de tuinfluiter en ik heb er zelfs putters gezien en gehoord. Daarnaast het geluid van houtduiven ook zijn charme, terwijl bij voorbeeld de vink uren achtereen zijn zang laat horen. Dus ook voor vogelaars valt hier best wat te beleven. Vooral bij warm weer kun je meemaken dat de zwaluwen van hoog uit de lucht in duikvlucht over de vijver scheren om op die wijze te drinken, of arriveert er in de majestueuze Lindenboom naast de vijver een reiger die “zijn ding “zoekt en daarin geenszins wordt belemmerd. Langs de vijver staan nog echte knotwilgen en overige boompjes, waaronder een prachtige treurwilg en voorts andere vegetatie.
Via een landweggetje kun je in een vrij groot bos komen om te wandelen of te fietsen ook zijn er mountainbike routes aangelegd en op korte afstand is er zelfs een schaapskudde gevestigd waarvan de schapen geregeld de paden afstruinen voor gras etc.
Er zijn in de omgeving ook voldoende bezienswaardigheden waaronder musea, waarop je thuis al kunt voorbereiden, maar info is op de camping voorhanden. Of diverse restaurants, zodat je niet per se elke dag zelf hoeft te koken.

Zo’n 30 jaar geleden kwamen wij in het voorjaar vanuit West Brabant wel eens op de camping om de caravan te checken of die nog ok√© was voor de grote tochten in de zomer naar verre landen in Europa, of voor een langere visite bij onze dochter en hun gezin c.q. bij de geboorte van een kleinkind.
Sinds 2015 woon ik in Nijmegen en heb lieverlede op 4 van de 7 campings in de directe omgeving gekampeerd en ken ze allemaal, maar kom de laatste jaren steeds terug op deze camping van wegen zijn natuurschoon en gastvrijheid, want ook vooral dit laatste is hier prima.
Dan tot slot Het WIFI netwerk geeft via bekabeling een snel en stabiel resultaat ook wel belangrijk in deze tijd, ook hiermee blijken de beheerders vooruitstrevend te zijn, want dat laat her en der nog wel eens te wensen over. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de kampeerders zich hier al snel thuis zullen voelen, want ook de sanitaire voorzieningen zijn hier goed, zelf in coronatijd en worden op gezette tijden degelijk schoongemaakt.

Met vriendelijke groet, Rinus Joosen.